Kaikki tarvitsevat kehittäjiä -podcast

Ohjelmistokehityksen resurssoinnista ja kasvusta Paavo Pauklinin vieraina keskustelemassa yrittäjiä, johtajia ja asiantuntijoita. Tarjolla menestystarinoita, onnistumisia ja myös epäonnistumisia.

Suomen parhaan työpaikan salaisuus. Lauteilla Sami Lappeteläinen, Nitor

tiistai 21. huhtikuuta 2020

Nitor on valittu kokoluokassaan Suomen parhaaksi työpaikaksi monta kertaa. 2019 sen toimitusjohtaja Matti Vilmi voitti Vuoden Ohjelmistoyrittäjä -tunnustuksen.

Mikä on Suomen parhaan työpaikan salaisuus? Miten sellaiseksi päästään? Ja miksi Nitor jätti kisan tänä vuonna väliin?

Suomen parhaan työpaikan salaisuus. Vieraana Sami Lappeteläinen, Nitor

Mikä on Suomen parhaana työpaikkana palkitun Nitorin salaisuus. Siitä podcastissa Paavo Pauklinin vieraana kertomassa Sami Lappeteläinen.

Näistä ja muista erinomaisen työpaikan salaisuuksista Paavo Pauklinin vieraana keskustelemassa Sami Lappeteläinen, Director, People Operations Nitorilta.

Keskustelussa avataan konepelti ja sukelletaan syvemmälle siihen mikä erottaa parhaan muista.

Miten mahdottomasta tehtiin mahdollinen. Enfucen tie fintechin ykköseksi. Lauteilla Monika Liikamaa.

maanantai 6. huhtikuuta 2020

Enfuce on muutamassa vuodessa noussut ehkäpä Suomen johtavaksi fintech-yritykseksi. Talouselämä valitsi yrityksen juuri Suomen 10 lupaavimman startupin joukkoon. 

Mielikuvat fintech-startupin perustajista menevät uusiksi, kun Paavo Pauklin saa vieraakseen yhden Enfucen viidestä perustajasta, yrityksen kaupallisen johtajan, suorapuheisen ja värikkään Monika Liikamaan, jonka CV:stä löytyy ei niin tyypillisiä uramerkintöjä.

Episodissa käydään läpi Enfucen ja Monika Liikamaan tietä menestykseen. Minkälaisia käänteitä matkalle on sattunut? Mitkä ovat menestyksen salaisuudet? Haasteet? Tulevaisuus?

Kuuntele episodi ja tutustu yhteen Suomen lupaavimmista startupeista ja kiinnostavimmista startup-persoonista, Monika Liikamaahan.

Autopesun Wolt: Näin Upsteam uudistaa auton pesettämisen. Lauteilla Jarno Lehtimäki

tiistai 31. maaliskuuta 2020

Päivitys: Korona-aikaan sopivasti Upsteam tuo nyt auton desifioinnin ja otsonoinnin auton luokse.

Autopesussa ei innovaatioita ole juuri nähty. Nykyiset autopesulat ovat tuttuja elokuvista jo 50 vuoden takaa. Suomalainen Upsteam lähti uudistamaan alaa, tekemään autopesun Woltia, pesupalvelua, jossa pesu tulee auton luokse, eikä auto pesun luokse.

Episodissa Netcorpin Paavo Pauklinin vieraana on Upsteamin perustaja Jarno Lehtimäki, ja keskustelussa mikäpä muu kuin UpSteamin liikeidea ja tarina.

  • Miten UpSteam voi tuoda pesu auton luokse ja vieläpä polkupyörällä?
  • Saako auton ylipäätään pestä missä vain? Eikö laki ja järjestyssäännöt kiellä? Miten UpStream ongelman ratkaisi?
  • Mikä on kuluttajien ja yritysasiakkaiden merkitys?
  • Miten UpSteam hankki 1,5 miljoonaa joukkorahoitusta?
  • Missä kasvu ja kansainvälistyminen nyt menee?
UpSteam: Autopesun Wolt. Lauteilla Jarno Lehtimäki

#Mimmitkoodaa: rauhaa, rakkautta ja vähän rahaa! Lauteilla Milja Köpsi

keskiviikko 11. maaliskuuta 2020

Koodaamista pidetään miesten lajina ja niinpä naisia ei ole alalle liiaksi eksynyt, eikä ohjattu! 

Koodaripulasta kärsivällä ohjelmistoalalla on kuitenkin herätty ongelmaan #mimmitkoodaa -ohjelmalla. Ehkäpä näin saataisiin talenttipohjaa laajennettua. Ohjelmisto- ja E-business Ry:n #Mimmitkoodaa ohjelmasta onkin tullut nopeasti suosittu niin naisten kuin työnantajienkin piirissä. Sen työpajat täyttyvät minuuteissa.

Episodissa Paavo Pauklinin vieraana naisista ja koodaamisesta keskustelemassa #mimmitkoodaa -ohjelman vetäjä Milja Köpsi.

Episodi alkaa räväkästi kysymyksellä: “Osaavatko mimmit koodata?”

Siitä on hyvä jatkaa kysymykseen miksi IT-alalla on ylipäätään vähän naisia, ja miksi Suomessa niitä on reilusti vähemmän kuin muissa Pohjoismaissa? Mitä asialle voi tehdä? Ja sopiiko koodaaminen ylipäätään naisille?

Löytyykö naiskoodareille työpaikkoja? Eli onko työnantajapuoli aidosti valmis? Entä mitä ongelmia naisista sitten miesvaltaisissa koodaritiimeissä aiheutuu, vai aiheutuuko?

Konsultit vastaan omat kehittäjät, lauteilla Marko Saaresto, Rakettitiede

perjantai 10. tammikuuta 2020

Konsulttina vai työsuhteessa?

Kun tarvitaan ohjelmistokehittäjää, kumpi on parempi yritykselle? Entä työntekijälle?

Tässä episodissa paneudumme siihen miten konsulttikehittäjä eroaa työntekijäkehittäjästä resurssina kuin uravalintanakin. Milloin kannattaa palkata konsultti, ja milloin taas suoraan omalle palkkalistalle? Miten johtaminen eroaa? Entä työ tekijän näkökulmasta?

Aiheesta Paavo Pauklinin vieraana keskustelemassa Rakettitieteen toimitusjohtaja Marko Saaresto, mies, jolla on kokemusta pöydän molemmilta puolilta. Hän on tehnyt pitkän uran kehittäjänä kuin myös konsulttina ja johtaa nyt konsulttiyritystä.

1 – 5 / 13